Ние внасяме топлина и уют във вашия дом. Доверете ни се и ще направим бита ви по-приятен и лек, а нашия град по-чисто и красиво място за живот за вас и вашите деца.

Полезни съвети

ИКОНОМИЧНОСТ

За да намалите енергийните загуби в своя дом, спазвайте следните съвети! Така ще спестите от своята сметка за газ и ще имате по-голям контрол върху нея.
Изолация
Подходящата изолация може да намали необходимата енергия за отопление и охлаждане на дома Ви с 20-30%. Имайте предвид, че Вашата отоплителна и охладителна система са най-големите консуматори на енергия в дома Ви. Намалявайки топлинните загуби с подходяща изолация, Вие намалявате и разходите си за енергия.

Настройките на терморегулатора
Прост, но важен метод за намаляване на консумираната енергия. Когато не сте у дома си за няколко часа, намалете терморегулатора си с около 5 градуса от обикновено поддържаната от Вас температура. Когато ще отсъствате за повече от 2 дена, сложете терморегулатора си на най-ниската температура. Не изключвайте отоплителната си система, тъй като евентуално замръзване в дома Ви може да причини щети.

Поддръжка на газовото оборудване
Оборудването, работещо с максимална ефективност, може да намали консумацията на природен газ с около 10%. Добре настроеното оборудване Ви осигурява по-малки разходи и сигурна експлоатация. Свържете се с дистрибутора на Вашите уреди за годишна проверка на уредите Ви.

Уплътнете вратите и прозорците
Уплътняването на врати и прозорци не е скъпа процедура, и Вие можете да я направите лесно сами. Това ще доведе до намаляване на Вашата сметка през отоплителния сезон.

ЗАЩО СМЕТКАТА ВИ ЗА ГАЗ ВАРИРА?

Външната температура
Промените във външната температура влияят на Вашата сметка за газ повече от всеки друг фактор. Когато външната температура се понижи, количеството на използвания за отопление природен газ, ще се увеличи. През студените зимни месеци, естествено, ще ви трябва повече природен газ за да отоплявате дома си.

Температурата на водата
Студеното време също така влияе на температурата на водата, затова е нужен повече газ, за да се подгрява водата за Вашите домакински нужди. Разликата между температурата на водата през юли и януари е голяма и Вашият воден нагревател изразходва повече енергия, за да подържа температурата постоянна.

Конструкцията и изолацията на Вашия дом
Качеството на изолацията на дома и начина на живот допринасят за варирането на използваното количеството природен газ.

БЕЗОПАСТНОСТ

Няколко правила, които трябва да знаем, за да избегнем нежелани аварии:
• Съхранявайте и поддържайте в изправност газовото оборудване.
При неизправност на газовото оборудване незабавно уведомете служител на местното газоразпределително дружество или сервизната фирма.
При внезапно прекратяване подаването на газ затворете незабавно крановете на горелките на газовите уреди и съобщете на служител от местното газово дружество и/или на сервизната фирма.
При появяване мирис на газ незабавно:
 - прекратете експлоатацията на газоползващи уреди.
 - затворете крановете към уредите и на самите уреди.
 - отворете прозорците, за да проветрите помещението.
 - обадете се на сервизната служба или на представители на местното газоразпределително дружество.
 - не палете огън.
 - не пушете.
 - не включвайте и не изключвайте електрическото осветление и електроуреди.
 - не ползвайте електрически звънец.
Ако усетите миризма на газ във входа, в сградата, на двора, на улицата:
 - съобщете в местното газоразпределително дружество по аварийния телефон.
 - вземете незабавни мерки по уведомяване и извеждане на хората от  засегнатата сграда или помещение.
 - предотвратете включването и изключването на електрическото  осветление, както и използването на открит огън. В никакъв случай не предизвиквайте искри!
 - до пристигане на аварийната група организирайте проветряване на помещението.

Актуално


Контакти

БАЛКАНГАЗ 2000 АД

Адрес: ул."Академик Стоян Романски" 2

Тел/факс: 0723 66007, 0723 60077

Е-mail: office@balkangaz2000.com

Отдел работа с клиенти: 

тел. 0878101856